Information från styrelsen, April 2022

Styrelsen har nu haft sitt femte styrelsemöte (+ ett extra byggmöte tidigare denna månad), denna gång med sju ledamöter närvarande, och har följande att rapportera:



Projekt luftvärmepump: där vi fick bidrag från Grevillis fond är nu installerad och matar på med varmluft.
Vi kommer eventuellt behöva komplettera med ännu en i den nya delen senare men i nuläget avvaktar vi tills byggnationen är färdig och lägger därmed projektet till handlingarna samtidigt som vi än en gång tackar Grevillis fond för donationen.

Projekt utbyggnad: Här råder det nu en febril verksamhet och nu händer det saker i rask takt.
Priserna på virke fortsätter att skena och senaste veckorna har priserna gått upp ytterligare.
Därmed lades en beställning på material för ytterskal samt invändiga väggar till förhandlat pris.
Detta kommer att levereras och en tillfällig förvaring har ordnats i området.
Vidare har vi fått kostnad för takstolar klart.
Vi har dock ännu inte hittat något bra avtal gällande själva grundarbetet och där letar vi efter någon med grävare som kan lösa detta för oss.
Alternativt får vi hyra en mindre maskin och göra detta själva.
Kostnad för arbetet med själva betongplattan är också offererad.
Anslutningen av vatten och avlopp fortsätter vi jobba med finansiering men där har vi en färdig offert på själva anslutningen hos kommunen.

Det kommer dock att bli årets monsterprojekt så vi kommer att behöva alle man till pumparna nu när vi väl sätter fart och det behövs som sagt gärna kunnigt folk som är med i projektets detaljplanering såväl som utförande, kontakta Lars Nolberger för vidare information.

Utbildning:
Grundkursen: Teoridelen är klar för nybörjarna och i slutet av april kommer de att fortsätta med arbetet i bigården.
Planen just nu är att de ska få prova att ha ansvar för varsin kupa, vi har dock många fler som behöver löpande tillsyn så hoppa gärna in på onsdagsmötena och ge oss en hjälpande hand när säsongen börjar.

Kurs i Drottningodling:
Vi är ofta ute i sista minuten med denna kurs vilket har gjort det svårt för våra medlemmar att delta. Det är givetvis väderberoende men vi chansar nu och spikar datum redan nu så att medlemmar hinner att planera. Kursen kommer att ledas av Rolf Svantesson och Micael Eriksson. Två metoder kommer vi försöka visa, dels standardmetoden med ett vicelöst samhälle men även den beryktade långbänksmetoden som är lite annorlunda.

Kursstart kommer att ske den 15 maj då ett samhälle först görs vicelöst. Sedan följer det ett tidsbestämt schema.
Länk till evenemang

Öppning av bigården:
Vi har lyckats dubbelboka ursprungliga datum och flyttar därför detta evenemang till lördagen den 23 april istället.
Vi kommer att ha öppet mellan klockan 10.00 – 15:00 och förutom att se över bigården och samhällena så kommer vi att arrangera en loppis där alla medlemmar kan ta med överblivet material som de vill sälja till nya hugade spekulanter som behöver mer utrustning inför säsongen.
Missa således inte detta datum!
Därefter blir det smörgåstårta för alla medlemmar så vi inleder med ett riktigt kalas och hoppas på bra väder.
Länk till evenemang

Teknisk utveckling:
Vi matar fortsatt på med fler funktioner för webbsidan och alla medlemmar som har registrerat sin e-post ska per automatik få ett nyhetsbrev första måndagen varje månad med ett sammandrag vad som händer inom föreningen, distriktet och förbundet.
Vi provar i år ett digitalt bokningssystem via webbutiken för att dels notera vem som använt rummet, dels för intern debitering av medlemmarna för nyttjande.
Planerar ni således att använda föreningens utrustning kan ni redan nu kika på hur systemet ser ut och även återkoppla om ni har förslag eller funderingar.
Länk till bokning av slungrum

Vi efterfrågade tidigare om någon medlem har en 4g-router. Vi noterar att alla inte vet riktigt vad detta är så de flesta som nyligen har dragit in fiber har förmodligen bytt modem och har därmed kanske en mobil router till övers. I en del fall används den gamla som back-up om fibern går ner men numera är denna funktion inbyggd i en och samma router.

Är oftast en fyrkantig vit låda i måtten 15 x 15 x 4 cm med plats för ett simkort på ena kortsidan, ibland med 2-3 externa antenner, ibland med enbart inbyggda som inte syns, och ofta står det Telia, Tele2 eller Tre på apparaterna och samtliga är obligatoriskt olåsta även om de har en logga på framsidan.
Har ni en sådan till övers i ert elektronikskrot så tar föreningen gärna emot den.

Planerade besök:
Hushållningssällskapet i Mariestad besöker oss den 20 april.
Hörselskadades förening för Norra Skaraborg besöker oss den 16 maj.

Justering av priser:
Underhåll av lokaler samt verksamheter kostar på så vi behöver implementera en symbolisk avgift på en del saker.
Nytt blir följande:
Användning av kläckskåp, 2 kr per kläckt drottning.
Användning av föreningslokal, 1.000 kr per heldag, 500 kr per halvdag.

Nästa styrelsemöte blir den 3:e maj klockan 17:15.

Information från styrelsen, April 2022

Välj ändamål

  • Välj ändamål
  • kr208,850.00 Insamlat
    av kr500,000.00
  • 14 Donatorer