Välkomna till våra fältvandringar om pollinatörer!

Hej Biodlare!

Följ med ut och se åtgärder som gynna pollinatörer, på åkern och bredvid! Vilka åtgärder är enkla att göra och var finns det redan färdiga ytor för pollinerare?

Vi bjuder in till tre fältvandringar om hur man kan gynna vilda och tama pollinerare! På gårdarna kommer vi att se på olika åtgärder, såsom blomstimmor, trädor för pollinatörer på åker, småbiotoper och betesmarker.

Träffarna vänder sig till lantbrukare och andra som sköter jordbruksmark och vill veta mer om hur pollinatörer kan gynnas i odlingslandskapet, på och bredvid åkern.

På grund av Covid 19 vänder vi oss till dig som bor i närheten av de platser där fältvandringarna kommer att ske. Vi uppmuntrar till att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte resa mer än 2 timmar.

 

Plats och Tid

Uddetorp, Skara, 9 juni kl 18:30 till 21. Anmäl dig senast 4 juni

Nabbensberg, Grästorp 24 juni kl 18:30 till 21. Anmäl dig senast 17 juni

Gunnarp, Blidsberg, 25 juni kl 18:30 till 21.  Anmäl dig senast 17 juni.

 

Anmälan

Du anmäler dig till kurserna via kalendern på Länsstyrelsens webbplats. www.lansstyrelsen.se/vastra-gotaland    klicka på kalendern och sök fram rätt datum. Aktiviteten är avgiftsfri.

 

Försiktighetsåtgärder med anledning av Corona-pandemin

Om inte förutsättningarna ändras kan vi genomföra fältvandringen, med särskilda försiktighetsåtgärder och efter en riskanalys. Vi begränsar antalet deltagare till 20 personer och anmälan är därför nödvändig. Om du har symptom på luftvägsinfektion ska du stanna hemma, liksom om du tillhör en riskgrupp. Samåk ej med andra än de du normalt umgås med. Vi träffas utomhus och håller avstånd till varandra. Vi hälsar inte i hand.

Välkomna till våra fältvandringar om pollinatörer!

Datum

09 jun 2020
Expired!

Tid

18:30 - 21:00

Kostnad

Gratis

Mer info

Läs mer

Plats

Uddetorp, Skara
Uddetorp, Skara

Plats 2

Gunnarp, Blidsberg

Plats 3

Nabbensberg, Grästorp
Länsstyrelsen VG

Arrangör

Länsstyrelsen VG
Läs mer

Lämna ett svar